Länkar

 

Nr 76, 75, 73,  72 

7170, 69, 68, 67, 66

till de e-postaddresser vi har

Läs HVA-Posten nr 74.
Hösten 2015 då HVAdigi-Posten utkomför första gången lovade jag att ännu nångång göra en trycksak. Nu då HVA fyller 110 år det dags. H Back.

Verksamhetsberättelse 2017

Medlemsbrev_Mars2017

Verksamhetsplan 2017

HVAs stadgar

Bilder från Thorstorp 100 år

HVA 100 år Bilder

Link till EBUF

NSU Nylands Svenska Ungdomsförbund

Tidtabeller HRT

 

Ordförande Sussys sida

Glad höst till er alla Kära HVA:are 

”I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut...” sjöng Cornelis Wreswijk. I somras drömde jag att jag på ett styrelsemöte skrek och härjade med mina kollegor i styrelsen, det var ingen trevlig dröm. Det är bara att inse att det efter sju år som ordförande är dags att ge över klubban till nya krafter. 

Så, bästa föreningsmedlemmar nu gäller det att hitta någon som är bredd att ställa upp. Jag kan gott tänka mej att t.ex. fortsätta att sköta medlemsregistret och kanske ha en del av ansvaret för Thorstorp men helhetsansvaret vill jag slippa. 

Sussy Räihä, Er ordförande sedan 2013 som utnämndes 
till NSUs "Årets Eldsjäl" den 14.10.2017.

Hej alla och ett Gott Nytt År 2018

Mycket har hänt sen sist, bla är nu badrummena i övre våningen på Thorstorp färdiga. Sedan 1.6.2018 är båda bostäderna i övre våningen bebodda och det gläder vi oss åt. Vi har turen att också ha huset uthyrt under veckan vilket ger ett välkommet klirr i kassan. Det mesta av hyresinkomsterna går åt till allmänt underhåll och till att hålla Thorstorp i skick.  

Höstmötet 2017 beslöt  att föreningens medlemmar får hyra Thorstorp för 50 % och styrelsemedlemmar för 25 %.

Hälsar Sussy som fyllde 70 år i slutet på sommaren 2018.

 

Sussy om HVA i EBUF-nytt 3/16

- Vad är det bästa med vår förening?
Det bästa med HVA är människorna som finns där. Våra medlemmar är en brokig skara gamla och unga som vill vara med i vårt gäng. Det näst bästa är Thorstorp, vårt föreningshus. Huset ger oss fina verksamhetsförutsättningar men också mycket huvudbry och mycket jobb. 

- Hur tar vi emot nya medlemmar?
Med öppna armar, är mitt spontana svar. Vi kan inte skryta med att ha någon sorts rutin för hur vi tar emot nya medlemmar och det är säkert en sak som tål att tänkas på. Medlem i föreningen blir man på ansökan. För det mesta får vi våra nya medlemmar i samband med något evenemang. 

- Vad får man som medlem?
Som medlem i HVA skall man naturligtvis delta i våra aktiviteter och betala sin medlemsavgift. Som tack för att man gör det får man information i form av HVAdigiPosten som kommer per e-post några gånger under året. Utöver det dimper EBUF-nytt ner i postlådan tva gånger per år och där får man också veta vad de andra ungdoms-föreningarna i Esbo gör och vad som annars händer inom den svenska kulturen i vår stad. En stor fördel av att vara medlem har man när det drar ihop sej till fest och de egna utrymmena inte räcker till. Då får man som medlem hyra Thorstorp till halva priset.